ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΣΙΣ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΙΑΣΙΣ! Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ.!

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

Υπολειτουργεί το ΓΝ Ζακύνθου

Σε επικίνδυνα “μονοπάτια” οδηγείται η δημόσια Υγεία στη Ζάκυνθο και συνολικά οι παρεχόμενες Υπηρεσίες στο Νοσοκομείο, μετά και την τελευταία παραίτηση ιατρού από την καρδιολογική κλινική, στην οποία στηρίζεται σχεδόν όλη η λειτουργία του.



Είναι η δεύτερη παραίτηση ιατρού της συγκεκριμένης κλινικής τα τελευταία χρόνια και πλέον αυτή “ξεγυμνώνεται”, αφού στο χώρο παραμένει μόνο ένας γιατρός και συγκεκριμένα ο Νομαρχιακός Σύμβουλος, κ. Στραβοπόδης.
 Όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος, ο γιατρός, κ. Λιβέρης, κατέθεσε την οριστική και αμετάκλητη παραίτησή του από το νοσοκομείο, για προσωπικούς λόγους.


Ωστόσο, τα προβλήματα στο ίδρυμα είναι πολλά και γνωστά εδώ και χρόνια και σχετίζονται άμεσα με την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού για τη λειτουργία του. Σχεδόν πρόσφατα, ο κ. Λιβέρης είχε εκφράσει ακόμη και με δηλώσεις του, τα έντονα προβλήματα που και ο ίδιος ως γιατρός βίωνε, όταν για μεγάλο χρονικό διάστημα εργαζόταν μόνος του στην καρδιολογική κλινική, λόγω προβλήματος υγείας που είχε υποστεί, ο συνάδελφός του Πέτρος Στραβοπόδης. Από τότε, όπως και όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν άλλαξε σχεδόν τίποτα στο Νοσοκομείο, αφού οι δύο γιατροί παρέμειναν οι μοναδικοί εργαζόμενοι στο χώρο, μέχρι και την παραίτηση του κ. Λιβέρη, που δυσκολεύει πλέον αφάνταστα το σύνολο της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος.


Ο τελευταίος μετά από σχεδόν 3 ½ χρόνια εργασίας του στο χώρο, έχει λάβει τις οριστικές του αποφάσεις, ενώ κοινοποίησε και σχετικό έγγραφο στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, που πλέον καλείται να βρει λύσεις σε ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα. Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο πόσο θα μπορέσει να αντέξει και ο κ. Στραβοπόδης, αφού δημιουργείται εντονότατο πρόβλημα, όχι μόνο για τα περιστατικά που ήδη νοσηλεύονται στην καρδιολογική, αλλά και για κάθε έκτακτο συμβάν, όπως και για απλές εξετάσεις για άλλες κλινικές.


Ουσιαστικά δηλαδή, τίθεται σε υπολειτουργία όλο το Νοσοκομείο, αφού δεν θα είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί ούτε ένα απλό καρδιογράφημα. Όλος ο όγκος της δουλειάς “πέφτει” στον κ. Στραβοπόδη, που ήδη έχει ζητήσει από τη Διοίκηση του ιδρύματος τη λήψη έκτακτων μέτρων.


“Ένας και μόνο καρδιολόγος δεν μπορεί, ούτε εκ του νόμου, να παραμείνει σε κάποιο νοσοκομείο”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος, σχολιάζοντας πως από το 2004 ως και σήμερα έχουν παραιτηθεί οι 2 από τους 3 γιατρούς της κλινικής.


“Περιμένουμε τη Διοίκηση να δώσει απαντήσεις. Τα τελευταία χρόνια οι εφημερίες έβγαιναν από δύο άτομα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη γιατί πλέον έχει μείνει μόνο ένας γιατρός -στην προκειμένη περίπτωση εγώ- και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο μπορεί να αντέξει ο καθένας”, σημείωσε.


Αναφερόμενος δε στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι “έχει υποστεί έμφραγμα”, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και κάλεσε όλους τους αρμόδιους φορείς να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα.