ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΣΙΣ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΙΑΣΙΣ! Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ.!

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Συνεχίζεται η κόντρα ιατρών-διοίκησης

Η μια καταγγελία διαδέχεται την άλλη από τους γιατρούς του νοσοκομείου Αγρινίου για τις απλήρωτες εφημερίες τους.

Οι γιατροί παρόλες τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης ότι είναι πια θέμα ημερών να πάρουν χρήματα, συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας. λλωστε σε πρώτη φάση τα χρήματα που θα πάρουν είναι αυτά του Δεκεμβρίου 2009, ενώ ήδη εκκρεμεί η πληρωμή των εφημεριών των μηνών Νοέβριος 2009, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2010.Το υπουργείο Υγείας όμως δεν χρωστά μόνο τις εφημερίες των γιατρών του νοσοκομείου Αγρινίου αλλά και των Κέντρων Υγείας. Ο ρόλος των Κ.Υ. είναι πολύ σημαντικός αφού οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτά είναι οι πρώτοι που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των ασθενών. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στην αρμοδιότητα του νοσοκομείου Αγρινίου υπάγονται τα Κ.Υ. Θέρμου, Χαλκιόπουλου, Αμφιλοχίας και Βόνιτσας. Το Δ.Σ. της ΕΙΝΝΑΑ μετά από συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου ενημερώθηκε από το Κ.Υ. Θέρμου ότι “οι εφημερίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τους μήνες Μάϊο - Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2009 κατά την πληρωμή περικόπηκαν κατά μια ή δύο ανά ιατρό και ότι δεν έχουν εξοφληθεί αναδρομικές αμοιβές Αυγούστου 2009”.

Στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας συνέβει κάτι ανάλογο αφού όπως καταγγέλουν και εκεί οι γιατροί “έχουν περικοπεί οι αμοιβές για τις εφημερίες που έχουν πραγματοποιηθεί από μήνα Απρίλιο μέχρι Αύγουστο του 2009 κατά 2 ή 3 ανά ιατρό και ότι όλοι οι ιατροί του Κέντρου Υγείας Αμφιλοχίας είναι παντελώς απλήρωτοι και για τις εφημερίες του Οκτωβρίου 2009”. Σημειώνουν επίσης ότι στο σύνολο των ιατρών του Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας, έχει παρέλθει 5μηνο και πλέον και δεν τους έχουν καταβληθεί οι αμοιβές για τις δεδουλευμένες εφημερίες.

Η ΕΙΝΝΑΑ καταγγέλλει λοιπόν “τις ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου Αγρινίου που περικόπτει κατά το δοκούν” όπως καταγγέλλει “τις δεδουλευμένες εφημερίες των Ιατρών», αφού αυτές έχουν πραγματοποιηθεί και καθυστερεί την αποπληρωμή των εφημεριών και των χρεωστούμενων μετά την παρέλευση τόσων μηνών”.