ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΙΑΣΙΣ

ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΙΑΣΙΣ! Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 6ης Υ.ΠΕ.!

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Σκληρή στάση Σαμαρά

Σκληρή γραμμή απέναντι στο ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο της Ζίμενς με απώτερο στόχο των συμψηφισμό με τα σκάνδαλα της καραμανλικής διακυβέρνησης ακολουθεί η Ρηγίλλης.



Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά στην Βουλή ότι η υπόθεση Μαντέλη δείχνει τις «εφιαλτικές διαστάσεις της διαφθοράς που υπονομεύει την κοινωνική συνοχή».



Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση και για την δήλωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη ο οποίος εξέφρασε την οργή του για τον πρώην συνεργάτη του κ. Τάσο Μαντέλη.



Στην ανακοίνωση η Ρηγίλλης αναφέρει: «Καλοδεχούμενη μεν, αλλά κατόπιν εορτής, η οργή του κ. Σημίτη για τα όσα έπραξαν οι συνεργάτες του κύριοι Τσουκάτος και Μαντέλης. Εκείνο, όμως, που δεν απάντησε ο πρώην Πρωθυπουργός είναι πως εξηγείται το γεγονός ότι τέτοιου είδους αποκρουστικά φαινόμενα εκκολάφθηκαν στο στενό περίγυρο των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ από άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης τους. Είναι ή δεν είναι τα φαινόμενα αυτά απολύτως αντιπροσωπευτικά αυτού το οποίο ο λαός μας ονόμασε “βαθύ σύστημα ΠΑΣΟΚ”;».



Παρότι όμως η Ρηγίλλης επιτίθεται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ διέρρευσε ότι δεν είναι υπέρ της κλήσης του κ. Σημίτη στην εξεταστική επιτροπή για την Ζίμενς.



Με τον τρόπο αυτό ανταποδίδει για την μη κλήση στην άλλη εξεταστική επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου του κ. Κώστα Καραμανλή με συμφωνία και της πλειοψηφίας.



Γενικότερα η Ρηγίλλης αξιοποιεί την υπόθεση Ζίμενς στην οποία έχουν αποκαλυφθεί συγκεκριμένες ευθύνες δύο πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ των κ.κ. Τσουκάτου και Μαντέλη για να απαξιώσει την διερεύνηση των σκανδάλων επί των ημερών της ΝΔ.



Όπως έλεγε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν δικαιούται το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται σαν αδιάφθορο και σαν τιμητής του δημοσίου βίου». Υπάρχει πάντως και προβληματισμός για το τι θα γίνει αν από την έρευνα γύρω από την υπόθεση Ζίμενς προκύψουν στοιχεία και για στελέχη της ΝΔ όταν ήταν στην κυβέρνηση. Αλλωστε ότι είναι γνωστές οι προσωπικές σχέσεις του κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου με πρώην υπουργούς της ΝΔ.